Incalzire electrica in pardoseala sau cu agent termic apa?
Este minunat sa pasiti de dimineață pe o podea caldă. Incalzirea prin pardoseala a fost utilizată cu foarte mult timp inainte. Chiar și cetatenilor Romei antice le-a plăcut acest confort simplu dezvoltat de circulatia apei calde sub podelele lor din marmură. În zilele noastre, soluțiile electrice de încălzire prin pardoseală sunt nu numai confortabile si ecologice, ci și foarte eficiente din punct de vedere energetic.
În principiu, sistemul de incalzire electrica in pardoseala și cea cu agent termic oferă același confort superior pentru încălzire. Cu toate acestea, trei avantaje specifice sunt în favoarea soluției electrice:
1. Înălțimea redusă de instalare a sistemului de incalzire electrica in pardoseala o face cea mai buna solutie adaptată pentru renovarea pardoselilor existente.
Incalzirea electrica în pardoseala este cea mai potrivită pentru renovare. Cu incalzire electrica in pardoseala, nu este necesar să spargeti pardoseala existentă pentru a face loc conductelor de apă care trebuie instalate la adancimi intre 100 si 120 mm.
Pur și simplu atașați covorul electric peste podeaua existentă, apoi aplicati adezivul pentru finisajul nou si in final montați finisajul - astfel veti avea o podea nouă la o înălțime totală suplimentară de numai 8-10 mm ( inaltime de aproximativ 10 ori mai mica decat in cazul incalzirii prin pardoseala cu apa calda !!)
2. Inertia termica scazuta a sistemului de incalzire electrica in pardoseala înseamnă o economie foarte importanta pentru portofelul Dvs
Incalzirea electrica in pardoseala este soluția cea mai bună, dacă nu doriți ca aceasta să fie activată permanent. Deoarece cablurile incalzitoare sau covoarele electrice de încălzire in pardoseală sunt amplasate chiar sub finisajul pardoselii, aceasta reacționează rapid și fără întârziere, fata de încălzirea prin pardoseală pe bază de apă, care in acest caz este acoperită cu o sapa de beton de 100 până la 120 mm, cauzând întârzieri de ordinul orelor în timpul de reacție a acestui sistem de incalzire in pardoseala.
Sistemul de incalzire electrica in pardoseala este, prin urmare, foarte potrivit si flexibil pentru programarea avansata, astfel încât să încălziți camera doar atunci când sunteți de fapt acasă. Mai mult de atat, prin utilizarea termostatelor WIFI conectate la internet, aveti in orice moment controlul sistemului de incalzire electrica in pardoseala si il puteti porni sau opri de la distanta de pe telefonul Dvs. Acest lucru este extraordinar din punct de vedere economic și totodata foarte bun pentru mediul înconjurător.
3. Pur și simplu mai puțin complicat
Incalzirea electrica in pardoseala nu este deloc complicata si este mai usor de instalat decat in cazul incalzirii prin pardoseala bazata pe apa calda. Kanji Integral Srl oferă soluții fiabile de incalzire electrica in pardoseala, care sunt mai ușor de planificat, mai ieftin de instalat și mai puțin costisitoare decat alte sisteme de incalzire. În plus veti beneficia de o garanție de până la 20 de ani pentru sistemul electric de incalzire in pardoseala.
Nota:
Conform normativelor de calcul pentru stabilirea necesarului termic, si datorita modului de functionare si a suprafetei radiante mai mari, incalzirea electrica prin pardoseala presupune un necesar termic pentru o locuinta cu 25 - 30% mai mic decat in cazul solutiei clasice de incalzire cu radiatoare / calorifere. Ca exemplu concret, intr-o camera care ar fi necesitat un radiator cu puterea termica de 1000 W, daca se va monta incalzire electrica in pardoseala, aceasta ar necesita o putere termica de doar 700 - 750W. Aceasta denota ca sistemul de incalzire electrica in pardoseala, este mai ieftin din punct de vedere al consumului decat solutia de incalzire clasica compusa din centrala termica pe gaz si radiatoare. In plus se poate observa trendul crescator din ultimii zeci de ani cu aproximativ 3 ori mai mare a pretului per metru cub de gaz (mc gaz) fata de kilowatul electric (kWh). In anul 1995 , un metru cub de gaz costa 40 lei fata de 46 lei cat costa 1 kilowat electric. In anul 2009, valoarea metrului cub de gaz urca la valoarea de 11300 lei fata de doar 3150 lei cat costa 1 kilowat electric.
Costul de achzitie al unui sistem de incalzire electrica in pardoseala este de asemenea mult mai mic decat in cazul sistemului clasic de incalzire cu centrala termica pe gaz si radiatoare. In plus, pretul de achizitie pe metru patrat al sistemului electric de incalzire in pardoseala scade cu cat suprafata totala de incalzire este mai mare.