Cele mai cumparate

Informatii

Incalzire in pardoseala

Incalzire electrica in pardoseala - Avantaje

1. Incalzire eficienta din punct de vedere energetic

Exista doua tipuri de încalzire radianta prin pardoseala si anume: sisteme electrice și cele bazate pe apa. Ambele ofera incalzirea prin pardoseala pentru o caldura eficienta și consistenta. Sistemele bazate pe apa mențin apa calda prin sistemul de conducte din pardoseala pentru a crea caldura, în timp ce incalzirea electrica in pardoseala foloseste cabluri izolate electric pentru a genera caldura.

Comparativ cu incalzirea prin pardoseala, tradiționalele radiatoare trebuie incalzite la o temperatura mult mai ridicata (între 65-75 grade Celsius) pentru a incalzi o camera in mod eficient, in timp ce incalzirea prin pardoseala funcționeaza la o temperature de doar 29 grade Celsius sau chiar mai puțin, în funcție de finisajul pardoselii, pentru a încalzi aceiasi camera - consumând astfel mai puțina energie și implicit facturi de energie mult mai mici.

Pe langa acest aspect, traditionalele radiatoarele incalzesc mai intai aerul cel mai apropiat de ele, motiv pentru care camerele incalzite de radiatoare sunt predispuse la fenomenul de "zone reci", ceea ce insemana ca aerul din mijlocul camerei va fi rece iar cel de langa radiatoare va fi foarte fierbinte. De obicei, acest lucru are drept rezultat deschiderea ferestrei de deasupra radiatorului pentru a aduce aer curat, lasând astfel sa iasa pe fereastra energia platita pentru a încalzi casa. Radiația termica de la incalzirea prin pardoseala asigura o caldura omogena de pe podea în întreaga camera, fara zone reci sau prea fierbinti ca in cazul incalzirii prin radiatoare.

Pentru a rezuma, spre deosebire de tradiționalele radiatoare care fac camera sa se simta rece uneori și prea calda in alte momente, incalzirea electrica in pardoseala nu supraincalzește si nici nu creaza zone reci  - în schimb, atinge temperatura dorita de dumneavoastra folosind un termostat.

Radiația termica ofera o economie medie de 15-25% pentru facturile de incalzire datorita modului eficient de incalzire a casei

2. Costuri inexistente de intretinere a sistemului electric de incalzire in pardoseala

Odata instalata, incalzirea electrica in pardoseala necesita practic nu necesita nicio întreținere și vine cu o durata de viata cat cea a cladirii inca re este instalata . Termostatele pentru controlul sistemului de incalzire prin pardoseala  vor asigura ca aceasta funcționeaza în modul cel mai eficient, fie automat cu control la distanta printr-un termostat inteligent WiFi, fie, daca doriți, cu un termostat programabil ce poate fi programat pentru a asigura incalzirea la diferite temperaturi si perioade de timp zilnic

3. Mai mult spațiu și libertate de amenjare a camerei

Alegand sistemul de incalzire electrica in pardoseala, va veti bucura de intreaga suprafata a camerei fara sa mai fiti incurcati de radiatoarele de pe pereți de la incalzirea traditionala. Chiar și cele mai moderne radiatoare tot ocupa un spatiu pe perete;  imaginați-va libertatea de design pe care o aveți in cazul folosirii sistemelor de incalzire electrica in pardoseala - puteți decora pereții așa cum doriți sau pentru a obține un aspect minimalist si fara limitarea de a amenaja camera tinand cont de radiatoare.

 4. Este compatibila cu toate finisajele posibile de pardoseala

Incalzirea electrica prin pardoseala va ofera libertatea de a va proiecta casa așa cum doriți, profitand maxim de spațiul de pe perete și de cel de pe pardoseala. In plus, sunteți liber sa alegeți tipul de finisaj pe care doriți deoarece,  incalzirea in pardoseala va functiona cu orice tip de finisaj fie parchet laminat, lemn, gresie, piatra, si multe altele.

5. Siguranța și confort

Atunci când aveți instalat sistemul de incalzire electrica in pardoseala, nu mai trebuie sa va faceți griji cu privire la marginile ascuțite sau la suprafețele fierbinți ale radiatoarelor cu care pot veni in contact copiii sau alti membrii ai familiei. Sistemul de încalzire este setat la o temperatura optima și nu va fi prea cald la atingere.

Caldura radianta din pardoseala este, de asemenea, mult mai buna pentru calitatea aerului într-o încapere, deoarece menține aerul în stare proaspata și bogat în oxigen. Pe de alta parte, temperaturile ridicate cauzate de radiatoare sporesc disconfortul și reduc nivelurile de oxigen. Un alt dezavantaj al incalzirii prin radiatoare este datorat circulatiei termice a aerului cald care se ridica la tavan dupa care se raceste apoi  revine catre podea, antrenad cu el tot praful din incapere . Acest fenomen nu se intampla in cazul incalzirii prin pardoseala.

6. Instalare foarte usoara

Incalzirea electrica prin pardoseala este ușor de instalat, mai ales in cazul constructiilor noi sau renovarilor. De exemplu, soluția bazata pe covor electric care poate fi instalat ca proiect DIY, deoarece este foarte ușor de așezat avand cablul electric incalzitor pozitionat din fabrica pe un suport de plasa de sustinere, fiind gata rulat pentru asezarea pe poziție. Merita sa amintim si de confortul suplimentar in cazul curațeniei, deoarece nu vom mai avea de curatat praful de la colțurile și crenelurile radiatoarelor.

 Incalzirea electrica in pardoseala este o modalitate ușoara și foarte eficienta de a va incalzi locuința și de menținere  a confortului. Pentru instalarea sistemului, exista diferite opțiuni disponibile pentru a se potrivi bugetului dvs. și merita sa aveți în vedere ca sistemul de incalzire electrica in pardoseala ofera economii substanțiale la facturile de energie pe termen lung.  In cazul renovarii bailor, incalzirea electrica in pardoseala cu covor electric incalzitor este cea mai usoara si ieftina modalitate de incalzire la care va puteti gandi. Veți economisi mult la costul manoperei in cazul renovarii pardoselilor. In final, avantajele Dvs se vor traduce prin confortul cat si economiile de costuri legate de funcționarea pe termen lung a sistemului de incalzire electrica in pardoseala.