Cele mai cumparate

Informatii

Oferte speciale

Incalzire in pardoseala

Încălzire electrică prin pardoseală sau pe bază de apă?

 

Este minunat sa pasiti dis de dimineață pe o podea caldă. Încălzirea prin pardoseală a fost utilizată cu foarte mult timp inainte. Chiar și cetatenilor Romei antice le-a plăcut acest confort simplu dezvoltat de circulatia apei calde sub podelele lor din marmură. În zilele noastre, soluțiile electrice de încălzire prin pardoseală sunt nu numai confortabile si ecologice, ci și foarte eficiente din punct de vedere energetic.

În principiu, încălzirea electrică în pardoseală și cea cu apă oferă același confort superior pentru încălzire. Cu toate acestea, trei avantaje specifice sunt în favoarea soluției electrice:

 

1. Înălțimea redusă de instalare a sistemului electric de incalzire in pardoseala o face cea mai buna solutie adaptată pentru renovarea pardoselilor existente

Încălzirea electrică în pardoseală este cea mai potrivită pentru renovare. Cu încălzirea electrică prin pardoseală, nu este necesar să spargeti pardoseala existentă pentru a face loc conductelor de apă care trebuie instalate la addancimi intre 100 si 120 mm.

Pur și simplu atașați covorasul electric incalzitor peste podeaua existentă, apoi aplicati adezivul pentru finisajul nou si in final montați finisajul - astfel veti avea o podea nouă la o înălțime totală suplimentară de numai  8-10 mm ( inaltime de aproximativ 10 ori mai mica decat in cazul incalzirii prin pardoseala cu apa calda !!)

 

2. Inertia termica scazuta a sistemului electric înseamnă o economie foarte importanta la incalzire

Încălzirea electrică prin pardoseală este soluția cea mai bună, dacă nu doriți ca încălzirea să fie activată permanent. Deoarece cablurile incalzitoare sau covorașele electrice de încălzire prin pardoseală sunt amplasate chiar sub finisajul pardoselii, aceasta reacționează rapid și fără întârziere, fata de încălzirea prin pardoseală pe bază de apă, care in acest caz este acoperită cu o sapa de beton de 100 până la 120 mm, cauzând întârzieri de ordinul orelor în timpul de reacție a acesui sistem de incalzire in pardoseala.

Încălzirea electrică a pardoselilor este, prin urmare, foarte potrivită si flexibila pentru programarea avansata, astfel încât să încălziți camera doar atunci când sunteți de fapt acasă. Acest lucru este extraordinar din punct de vedere economic și totodata foarte bun pentru mediul înconjurător.

 

3. Pur și simplu mai puțin complicat

Încălzirea electrică prin pardoseală este mult mai puțin complicata si mai usor de instalat decat in cazul incalzirii prin pardoseala bazata pe apa calda. Kanji Integral Srl oferă soluții fiabile de încălzire prin pardoseală, care sunt mai ușor de planificat, mai ieftin de instalat și mai puțin costisitoare decat alte sisteme de incalzire. În plus veti beneficia de o garanție de până la 20 de ani pentru sistemul electric de incalzire in pardoseala.

 

 

Nota:

Conform normativelor de calcul pentru stabilirea necesarului termic, si datorita modului de functionare si a suprafetei radiante mai mari, incalzirea electrica prin pardoseala presupune un necesar termic pentru o locuinta cu 25 - 30% mai mic decat in cazul solutiei clasice de incalzire cu radiatoare / calorifere. Ca exemplu concret, intr-o camera care ar fi necesitat un radiator cu puterea termica de 1000 W, daca se va monta incalzire electrica in pardoseala, aceasta ar necesita o putere termica de doar 700 - 750W. Aceasta denota ca sistemul de incalzire electrica in pardoseala, este mai ieftin din punct de vedere al consumului decat solutia de incalzire clasica compusa din centrala termica pe gaz si radiatoare. In plus se poate observa trendul crescator din ultimii zeci de ani cu aproximativ 3 ori mai mare a pretului per metru cub de gaz (mc gaz) fata de kilowatul electric (kWh). In anul 1995 , un metru cub de gaz costa  40 lei fata de 46 lei cat costa 1 kilowat electric. In anul 2009, valoarea metrului cub de gaz urca la valoarea de 11300 lei fata de doar 3150 lei cat costa 1 kilowat electric.

Costul de achzitie al unui sistem de incalzire electrica in pardoseala este de asemenea mult mai mic decat in cazul sistemului clasic de incalzire cu centrala termica pe gaz si radiatoare. In plus, pretul de achizitie pe metru patrat al sistemului electric de incalzire in pardoseala scade cu cat suprafata totala de incalzire este mai mare.